2 Νοε 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΠΑΣΤΕΛΙ

Μια δοκιμασμένη συνταγή από την καλή μου φίλη Αμαλία με πολύ αγάπη!

Υλικά

½  κιλό σουσάμι
½ Κιλό αμύγδαλο ωμό κομμένο στο multi
½ Φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
6 Κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε το σουσάμι. Ανακατεύουμε πολύ καλά γιατί μπορεί να μας καεί το σουσάμι -πολύ γρήγορα - και έτσι κινδυνεύει να πικρύσει.
Αφού μπούμε ότι έχει καβουρντιστεί καλά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάλι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κομμένο αμύγδαλο και τελευταίο το μέλι.
Ανακατεύουμε γιά να ομογεννοποιηθούν όλα τα υλικά!
Κατά διαστήματα ακόμα και τη στιγμή που καβουρδίζουμε το σουσάμι αν δούμε ότι καίει πολύ το τραβάμε από το μάτι και το ξανά τοποθετούμε, γιατί όλη διαδικασία είναι πολύ ευαίσθητη και κινδυνεύει να μας καεί το Παστέλι.
Αυτό ήταν!
Τοποθετούμε πλέον το μείγμα του παστελιού  σε αντικολλητικό χαρτί πάνω  σε ένα ταψί, το στρώνουμε καλά και το αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει.
Πριν κρυώσει τελείως με ένα μαχαίρι χαράσσουμε τα παστέλια μας. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και Και όταν κρυώσει ένα - ένα  παστέλι το διπλώνουμε σε διάφανη μεμβράνη και Είναι έτοιμο για κατανάλωση ή για δώρο!

Καλή Επιτυχία!

Σίσυ  Μ.

ΥΓ:  Τα υλικά της συνταγής αρκούν για 20 τεμάχια  παστέλι σε μέγεθος μπάρας δημητριακών!
Ξηρούς καρπούς μπορούμε να βάλουμε όποιους θέλουμε μέσα, απλά θα πρέπει να αφαιρέσουμε σε βάρος από το αμύγδαλο.
Περισσότερα »